Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

STIRD német - magyar projekt

2009.06.04

stird.jpgSouth Tisza Inter-Region Development Project  

német - magyar kutatási projekt
 
A Dél-Tisza Vízgyűjtő Inter-régió Adaptációs és Fejlesztési Projekt Kezdeményezés célja a sérülékenység felmérése, a változásokkal szembeni rugalmasság erősítése az ismeretek növelése útján, az adaptációs kapacitás erősítése, valamint olyan inter-regionális fejlesztési projektek kialakítása, előkészítése, amelyek a fenti célokat (is) szolgálják.
 
-         A projekt három fontos területet, azaz az ökológia rendszert, a gazdaságot és a társadalmat integrált formában szándékozik kezelni.
-         Az érdekeltek három legfontosabb csoportjának részvételére épít, azaz a közszférára, a gazdasági szereplőkre és a civil szervezetekre.
-         Alkalmazni kívánja az US-EPA által használt módszer egyes elemeit (amely alapos és szisztematikus tervezési folyamatot és az összes érdekelt bevonását is magában foglalja).
-         A Tisza vízgyűjtő három hármashatárt tartalmaz, amely lehetőséget nyújt határokon átnyúló, trilaterális együttműködések és fejlesztési projektek kialakítására az egész vízgyűjtőre kiterjedő, öt nemzetet érintő általános projekteken felül.
 
Az MGM-CONSULTING Kft és a Berlin Wasser International AG közös kezdeményezésével 2009 elején a fenntarthatóság jegyében indított kutatási projekt eredménye egy megvalósíthatósági tanulmány amely fenti probléma halmazra keres megoldásokat.