Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

A projekt célja

Az inkubátorház a térség elhanyagoltabb részén épül meg, pozitív kisugárzásával fejlesztési gócpontként nagyban hozzájárulva a környék fejlődéséhez.

Magyarországon az inkubáció pénzügyi feltételei igen kedvezőtlenek, a kezdő vállalkozások többsége tőkehiányos, az inkubáció finanszírozása esetleges. A legtöbbször szintén forráshiányos inkubátorok magas bérleti díj megállapításában és magas kihasználtság fenntartásában érdekeltek, emellett az inkubációs szolgáltatások költségeit teljes egészében a bérlők fizetik. Az inkubáció, s különösen a technológiai inkubáció hazai feltételei a fő nemzetközi versenytársainknál kialakultaknál jelentősen kedvezőtlenebbek, ami erőteljesen rontja gazdaságunk versenyképességét.
A projekt célja, hogy kezdő (tőkehiányos) vállalkozásoknak segítséget nyújtson a vállalkozás alapítás utáni kezdeti időszakban. Ellása őket mindazon eszközökkel és olyan magas szintű szolgáltatásokat nyújtson számukra, amelyek segítségével lehetőség nyílik arra, hogy az induló vállalkozások minden erőforrásukat alaptevékenységükre összpontosíthassák. Ezen szolgáltatások keretében ellátjuk az induló vállalkozásokat mindazon adminisztratív, könyvelési, pénzügyi, jogi tudással és tapasztalattal, amelyeket egy induló vállalkozás kellő tapasztalat hiányában, illetve mérethatékonysági problémák miatt egyébként a vállalkozás ezen kezdeti periódusában nem tudna igénybe venni. Ezáltal segítve a sikeres indításukat. Célunk továbbá az induló vállalkozások olyan beruházásoktól való megkímélése, amelyek jelentős tőkét igényelnek és nem tartoznak az egyes vállalkozások „core” kompetenciájához. A beruházásokat az inkubátorház által biztosított, havi díj ellenében igénybe vehető szolgáltatásaink pótolják. Ezen konstrukció lehetővé teszi a vállalkozás tevékenységéhez kötelezően hozzátartozó adminisztratív (ügyviteli, könyvviteli, jogi) feladatok magas színvonalú biztosítását, a felesleges eszközbeszerzések elkerülését (elvonva tőkéjüket az alaptevékenységüktől), illetve esetleges kudarc esetén a tevékenység egyszerűbb megszüntetését. Az inkubátorház egyben az induló vállalkozásokat hozzásegíti ahhoz, hogy megfelelő tudásra, tapasztalatra és üzleti kultúrára tegyenek szert a későbbi már önállóan folytatandó tevékenységükhöz. Összegzésképpen igyekszünk a vállalatok sikeres indítását elősegíteni.