Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

A inkubátorház helye és funkciói

A telket északi és déli oldalról is út határolja. A megközelítése a déli úton történik a település (Béke utca) felől. A távolabbi tervek szerint a szomszédos területeken is hasonló jellegű épületet kívánnak majd megvalósítani hasonló céllal. 

1-zalahalap1116.jpg

Az épületben irodák, oktatási és tanműhely, esetlegesen kutatási célú tevékenység folyhat. A gépkocsi parkoló a telken, felszíni beállókon kap helyet. A földszinten irodák lesznek, valamint a hozzájuk kapcsolódó raktárhelyiségek és műhelyek.
 
A tervezett műhelyek semmilyen zavaró hatást nem gyakorolnak a környezetre, nem éri el vagy haladja meg a környezetvédelmi határértékeket a környezetszennyező, bűzös, fertőző vagy robbanásveszélyes anyagokkal kapcsolatos termelő, tároló létesítményt, továbbá semmilyen olyan funkció nem kerül be, amely rendeltetési használatból eredő sajátos hatásai korlátozzák a szomszédos telkek övezeti előírásainak megfelelő beépítést, használatot.

2-zalahalap1116.jpg

Az irodák szintenként közös mosdó és teakonyha blokkal egészülnek ki. A mosdóból nyílik a takarítószerek tárolására használt helyiség. A bejárati fogadótérben díszburkolatos kút kerül elhelyezésre, mely a körlépcső félkör ívének teljes körré való kiegészítésében kap helyet. A fent megnevezett ingatlanon a tervezett épület építésével kapcsolatban az ÁNTSZ és Tűzoltóságnak, mint szakhatóságnak kifogása nincs, a terv engedélyezéséhez hozzájárulnak, a mellékelt tervdokumentáció szerint, valamint az elkészített tűzvédelmi műszaki leírás alapján.

4-zalahalap1116.jpg

 
Az utcában csak gázvezeték található. A víz, szennyvíz, elektromos áram vezetékei a Béke utca felől mintegy 500 m-rel meghosszabbításra kerülnek. A létesítmény által felmerülő többletigényeket a hálózatok el tudják látni, szükség esetén, azok kapacitásbővítése után. A közművek engedélyezett építési tervei megvannak, az önkormányzat birtokában. Az építés során a közműcsatlakozás kiépítésre kerül.