Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Magyar-Német Befektetői-Gazdasági Fórum

2011.04.13

A Magyar-Német Befektetői-Gazdasági Fórum „Kihívások Európában magyar és német szempontból” címmel 2011. április 6-án, Budapesten megrendezett I. találkozóján Maus György az MGM igazgatója, a Fórum magyar társelnöke elnökölt. A német delegációt Herr Bernd Christiansen német üzletember vezette.

2011.-04.-06.-001.jpg

Maus György előadást tartott ”A gazdaság beindítása – a Magyarországon már jelen levő és leendő külföldi befektetések ösztönzését szolgáló önkormányzati kezdeményezések – különös tekintettel a kis- és középvállalkozásokra” címmel.
Az előadás során bemutatásra kerültek az MGM Consulting részvételével Zalahalápon zajló fejlesztések, valamint az ezekhez kapcsolódó befektetési lehető­ségek:
  • A település és régió jellegzetességeiről, elérhető szolgáltatásokról, jellemző ágazatokról
  • Az Ipari Park tulajdonosi összetételéről, kizáró és preferált tevékenységekről, bérlési feltételekről, építési és környezetvédelmi szabályokról, úthálózatról
  • A település megközelíthetőségéről
  • Prezentáció az ipari park területéről, az épülő Inkubátorház terveiről, a település térképéről
 

2011.-04.-06.-008.jpg

Későbbiekben sor került a befektetői és kereskedelmi csoportokkal folyatott tárgyalásokra is.A Fórum megvitatta a kétoldalú együttműködés perspektíváit többek között a következő területeken: élelmiszeripar, turisztika, befektetések, logisztika.
Megállapodások vannak folyamatban a kereskedelmi és befektetési kapcsolatok élénkítéséről, valamint pilot projektek kialakításáról a területfejlesztés, építésgazdaság, valamint a környezetipar területén.
 
A közép- és kelet-európai régió beruházási környezetét is áttekintő Fórumon napirendre kerültek a magyar támogatási és pályázati lehetőségek is.

2011.-04.-06.-018.jpg

 
A tárgyalások folyamán felmerült kérdésekre Zalahaláp polgármestere Bedő Lajos Sándor, valamint alpolgármestere: Takács Zoltán válaszolt.
 
A felek megállapodtak abban, hogy a jövőben rendszeresen konzultálnak a befektetői környezetet érintő, illetve hosszú távú gazdaságfejlesztési stratégiai kérdésekben.
 
 

A mappában található képek előnézete Magyar-Német Befektetői-Gazdasági Fórum