Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

FEJLESZTÉSEK ALSÓÖRSÖN

2020.10.08

VARÁZSERDŐ-VARÁZSERŐ ALSÓÖRSÖN

2017-ben 254 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Alsóörs az amfiteátrum és környéke felújítására. A lelátók rekonstrukciója mellett egy látogatóközpont megépítését is tartalmazza a projekt, de egy fedett játszóház és szabadtéri kalandpark is szerepel a tervek között

amfi2.jpg

Az AQUILA MEDICAL CENTER PROJEKT területe kb. 100 méterre terül el a tervezett VARÁZSERDŐTŐL

Az amfiteátrum méreteiben és formájában nem változik, ám infrastruktúrájában és funkcionalitásában egy korszerű, igényes és különleges rendezvényhelyszínné válik. A színházi programok mellett helyet ad majd egyéb zenei, kulturális és akár a természethez kapcsolódó előadásoknak.

 A 17 évvel ezelőtt átadott bemutatóhely a Pannon Várszínház több nagysikerű előadásának is helyet adott az elmúlt években, ezt az együttműködést a jövőben is ápolni kívánja a település.

varazs1.jpg

Az amfiteátrum közelében Varázserdő-varázserő néven egy egyedi komplexum valósul meg. A látogatóközponthoz egy fedett játszóház és egy szabadtéri kalandpark kapcsolódik, mindkettő interaktív szórakozási lehetőséget nyújt a gyerekek és családok számára.

varazs2.jpg

A projekt megvalósulásától remélhetőleg, tovább nő majd a település turisztikai vonzereje.

PELSO BAY ALSÓÖRS

Már a régi rómaiakat is megfogta Pelso, azaz a Balaton egyedi varázsa, amely a távoli Itália hangulatát csempészte Pannónia dombjai közé. Az a pompás életvitel, amelyet a bíborszegélyű tógát viselő római előkelők képviseltek egykor a Balaton partjára épített villáikban, most a 21. század szellemében éled újjá, a maga nemében páratlan és grandiózus Pelso Bay projekt keretei között.

pel1.jpg

A Pelso Bay penthouse jellegű üdülőnegyede 2019. októberben kerül átadásra Alsóörsön. Az egyedi, nagy üvegfelületekkel, teraszokkal, tetőteraszokkal színesített épületkomplexum különböző típusú, nyaralási vagy befektetési célra, de akár nagypolgári stílusú nívós otthon kialakítására is alkalmas ingatlanokat kínál. A magyar Toszkánaként is emlegetett Balaton-felvidék egyik legfrekventáltabb környékén épülő nyaraló-komplexum leendő lakói páratlan örökpanorámás kilátásban gyönyörködhetnek majd.